top of page

How Big Is The Universe?

Wat is jouw fascinatie? Je stelt jezelf soms een filosofische vraag. Een vraag waarvan je het antwoord niet weet en waar je wel over na kan blijven denken.


De ontwerper is gefascineerd door horoscopen en heeft daar onderzoek naar gedaan. Zij is erachter gekomen dat er veel verschillende soorten horoscopen zijn. Haar beslissing op basis van deze fonds is dat ze het onderwerp trechter naar alleen de sterren. Elke horoscoop bestaat uit sterren waar je lijnen tussen kan trekken waardoor er een figuur ontstaat. Alle horoscopen bestaan uit fysieke sterren. 


We weten niet hoe groot het universum is. Het kan ontelbaar vierkante kubieke kilometers omvatten. Een vorm kun je ook ontelbaar verkleinen. Daarom heeft de ontwerper een paviljoen ontworpen van een stapel kleiner wordende sterren. Het is zo gepresenteerd dat de bezoeker van het paviljoen de vorm correct kan zien. 


De paviljoen is wit omdat de sterren tegen het duistere heelal wit licht schijnen. In het donker zal de paviljoen door middel van schijnwerpers opgelicht worden waardoor het de illusie krijgt echt te schijnt. 


03 / 2019

2019 How big is the universe?: Tekst
2019 How big is the universe?: Werk
bottom of page