top of page

Aqua is essential to all life

Fictief project


Water is essentieel voor al het leven. Ook voor de gezondheid, armoedebestrijding, voedselzekerheid, onderwijs en mensenrechten is het belangrijk. Marie-Stella-Maris gelooft dat iedereen in de wereld toegang zou moeten hebben tot een bron van schoon drinkwater en hygiëne. Het bedrijf doneert een bepaald bedrag van hun omzet en 5 cent per verkochte liters mineraalwater aan schoonwater projecten


Dit ontwerp is een ontwerp voor een flagship store dat over de missie en visie van Marie-Stella-Maris gaat. Het focust op het geloof dat iedereen toegang zou moeten hebben tot een bron van schoon drinkwater en hygiëne. Bezoekers van deze winkel krijgen het gevoel onderwater te zijn doordat de zon op het waterdag schijnt. De zon projecteert de glinsteringen van het water naar binnen waardoor het water onderdeel wordt van het interieur.


De bestaande flagship store van Marie-Stella-Maris voelt eerder aan als een winkel dan een flagship store over wat ze geloven en hun missie en visie. In dit ontwerp van een flagship store kunnen bezoekers daarom geen nieuwe producten kopen. Wat in deze winkel wel mogelijk is, is je lege verpakking weer vullen bij de Refill Bar. Een medewerker die is sprak vertelde mij dat het bedrijf zich meer op duurzaamheid wilt focussen en zij gaf daarom aan dat zij hun Refill Bar meer willen promoten. Omdat dit hun visie is, heeft het ontwerp een Refill Bar dat ook als kassa dient.

09-10 / 2020 

2020 Aqua is essential to all life: Tekst
2020 Aqua is essential to all life: Pro Gallery
bottom of page